00%
images loaded

Poslovne novine

Poslovne novine je analitička kompanija fokusirana na poslovne korisnike u Bosni i Hercegovini i regionu. Objavljuju specijalizovane publikacije posvećene različitim poslovnim temama, organizuju poslovne konferencije na kojima dodjeljuju nagrade najuspješnijim lokalnim kompanijama, te su vlasnici web portala poslovnenovine.ba.

Klijent:
Poslovne Novine d.o.o.
Adresa projekta:
Godina:
2017/2018
Usluge:
Rebranding / Dizajn / Web Development
 • Opis projekta

  Kompletan redizajn vizualnog identiteta jedne kompanije nije lak zadatak, posebno ako je ta kompanija već 45 godina na tržištu i ima više od 1300 objavljenih publikacija. Pažljivo upoznavanje sa poslovnim modelom, jasno razumijevanje klijentovih potreba, uska saradnja sa menadžmentom kompanije, te uvid u buduće projekte samo su neki od metoda koje smo koristili kako bismo uveli Poslovne Noine u novu eru poslovne analitike i izdavaštva.

  Redizajn publikacije Poslovne Novine počeli smo sa stanovišta modernom poslovnog dizajna, sa naglaskom na ključne teme – rangiranje poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini i regionu. Ovo se može lako vidjeti na usporedbi stare i nove naslovnice Poslovnih Novina. Drugi primjer je logo projekta 100 Najvećih koji integriše najprepoznatljiviji simbol poslovne analize – pita grafikon.

  Olakšavajuća okolnost u našem radu sa Poslovnim Novina je naša umiješanost u njihove nove projekte, posebno njihov poslovno analitički web portal poslovnenovine.ba. Ovaj projekat je bio posebno izazovan jer je uključivao kreiranje nekoliko web aplikacija koje su prikazivale analitičke podatke lokalnih i regionalnih kompanija. Ova karakteristika čini poslovnenovine.ba jedinstvenim u Bosni i Hercegovini.

  Odigrali smo značajnu ulogu u dizajnu i organizaciji više izdanja konferencija Pouzdnost i 100najvecih, koje su pratili i odgovarajuće publikacije. Obje konferencije dodjeljuju nagrade najuspješnijim poslovnim subjektima u Bosni i Hercegovini na osnovu različitih analitičkih podataka.

  Dugoročna saradnja i promjena naše uloge iz vanjskog saradnika u internog savjetnika je najbolja potvrda zadovoljstva klijenta. Trenutno zajednički radimo na novim projektima…

 • Ključne tačke projekta
  • - Kompletan dizajn/rebranding publikacija, konferecnija i web portala
  • - REST API klijent za lrcbih.ba bazu podataka
  • - '100 Najvećih' publikacija
  • - WordPress REST API portal integracija
  • - Poslovnenovine.ba WordPress web portal sa prilagođenom temom i prilagođenim upravljanjem sadržajem
  • - Pouzdanost.ba konferenicja: baneri, video, prezentacije, marketing kampanja, landing page
  • - 'Gradovi, općine/opštine i biznis' publikacija
  • - 100najvecih.ba konferecnija: baneri, video, prezentacije, marketing kampanja, landing page